Liikennekasvatusmateriaalin lisäksi kustannamme lapsiperheille Pikkuvälkku-kansiosarjaa, jossa on perustiedot raskaudesta, lapsen kasvusta ja kehityksestä sekä lapsiperheen arjesta erityisesti ensikertaa vanhemmiksi tuleville. Lapsen omaan kansioon kerätään tietoja lapsen taidoista ja kehityksestä ensimmäisen kahden vuoden ajalta.

Kansion sivut on helppo poistaa tarvittaessa kirjoittamisen ja piirtämisen ajaksi ja palauttaa sitten takaisin paikoilleen. Kaikkiin kansioihin on varattu paikka myös perheen omille vapaille muistiinpanoille. Sivuja kussakin kansiossa on noin 200.

 

Odotus -kansio

Odotus-kansio on tuhti tietopaketti etenkin ensikertaa vanhemmiksi aikoville ja lasta odottaville. Kansiosta saa vinkkejä raskauden suunnittelusta ja sikiön kehityksestä myös aiemmin lapsen saaneet vanhemmat suunnitellessaan perheenlisäystä. Kansiossa käsitellään myös kipeitä aiheita kuten lapsettomuutta. Odotuskansiossa tarkastellaan raskauden suunnittelua, vauvan kehitystä äidin vatsassa, odottavan äidin ja isän tuntemuksia raskauden aikana sekä erilaisia käytännön asioita kuten äitiysavustusta. Lisäksi kerrotaan erilaisista tarvikkeista, joita vauvalle voi hankkia jo ennen hänen syntymäänsä. Lopuksi käsitellään itse synnytystä; synnytyspelkoa, synnytyksen suunnittelua, synnytykseen valmistautumista sekä kivunlievitystä. Synnytyksen jälkeen uusille vanhemmille kerrotaan mm. vastasyntyneestä vauvasta, vierihoidosta ja imetyksen aloittamisesta.

 

odotus1 odotus odotus odotus

 

 

Vanhempien kansio

Vanhempien kansio kertoo vanhemmille faktatietoa 0-2 vuotiaan lapsen kasvun ja kehityksen eri vaiheista. Oma osionsa kansiossa on lapsen hoidosta, ravinnosta ja sairauksista sekä ensiavusta. Edelleen käsitellään lapsen tarvikkeita ja erilaisia käytännön asioita, joita lapsiperhe kohtaa, kuten perhevapaita ja vaikkapa passin hankintaa lapselle. Lapsen tietojen lisäksi kansioissa käsitellään myös äidin terveyttä erityisesti raskauden jälkeen, isän ja sisarusten roolia perheessä sekä parisuhdetta lapsiperheessä.

 

vanhemmat vanhemmat vanhemmat vanhemmat

 

 

Lapsen oma kansio

Lapsen omaan kansioon vanhemmat voivat kirjata muistiin erilaisia asioita lapsensa elämästä lapsen kehityksen mukaan. Kansioon voi kirjata lapsen tietoja syntymästä kaksivuotiaaseen asti. Samojen kansien sisällä säilyvät muistot mm. lapsen ikimuistoisesta syntymästä, ensiaskelista, leikeistä, ruokailuista sekä lomamatkoista ja juhlista aina arjen sujumiseen saakka. Lapsen omassa kansiossa on varattu paikkansa myös lapsen ja perheen tärkeimmille valokuville. Mukana on myös tunnettuja suomalaisia kansanrunoja ja loruja, jotka vanhemmat varmasti muistavat jo omasta lapsuudestaan. Tiedot ja kuvat säilyvät kansion suojissa lapsen katseltavakseen aikuisempana ja kuka ties vielä hänen lastensakin tutkittaviksi.

 

lapsenoma lapsenoma lapsenoma lapsenoma